indien

live your own life. because you're gonna die your own death

Rensa bort onödig energi i nyhetsflödet

Publicerad 2016-02-15 16:35:00 i Allmänt,


Det finns överallt, den där stressen att vara duktig på det man gör, oftast räcker inte duktig, bäst är ordet vi söker. Alla måste vara bäst, vilket vi redan som treåriga lärde oss att bara en kan vara. Bäst på sin sak, bäst i jämförelse med vad? Bäst på fotboll i klassen, men inte bäst i fotbollslaget, absolut inte bäst i Sverige och i världen var jag ju ingenting. Att hamna i ett sammanhang där det du kämpar för att nästan direkt sågas.
Även om du blir bäst på fotboll, bäst i världen. Så är du inte tillräckligt bra, det finns andra faktorer, som den att du måste vara perfekt på sociala medier, se bra ut, men våga vara unik, vara omtyckt, ha rätt partner och vid minsta snesteg, då kommer du svartmålas, även fast du lyckades bli bäst i världen på något. Det räcker aldrig. Vi vet efter år av skvaller tidningar, kända instagram konton, nyhets flöden och stora tidningsuppslag på ica. Att vi aldrig får göra misstag, att vi får döma andra för det dem gör och vi älskar att läsa om att han som blev bäst på fotboll inte kan inte sluta röka, för då får vi det bekräftat, ingen är perfekt, skönt för dig att veta, du som bara var bäst i klassen på fotboll, du som aldrig fick bli bäst i världen, att du kunde sluta röka och inte han.
Så du nöjer dig med att inte vara bäst och du är fullt medveten om det. Du har inte rätten att anse dig själv vara bäst därför att du inte är det. Även om du får bäst resultat på proven i din klass, så finns det smartare elever. Tänk om vi slutade sträva efter att vara bättre, tänk om vi inser att vi är bäst precis så som vi är. Att det enda sättet att bli bäst är att bara låta sig vara det. Du är bäst på att vara precis som du är. Du kan utvecklas på miljontals sätt, du kan lära dig om livet, men i slutändan handlar allt om vad du anser att du är, alla andra kan svartmåla dig, se ner på dig för att du har en svaghet. Det handlar om hur du ser på den svagheten, inte de andra. Det handlar om hur du ser på nyhetsflödet som svartmålar andra människor, tänker du läsa det? Tänker du följa ännu ett falskt instagram konto om hur perfekt ett inte så perfekt liv är, ge dig ännu mer press att ditt liv inte är perfekt?
Det kanske är dags nu, att radera det där kontot. Att ta bort de där vännerna från facebook vars nyhetsflöde mest gör dig arg. Kanske är dags att sluta låta dina tankar svartmåla alla för att höja upp dig själv. Ge kärlek istället, till de äkta människorna som gör misstag, du kanske är kass på fotboll och han inte klarar av att fimpa sista ciggen. Det gör ingen av er till den bättre, inte om ni väljer att älska varandra för det som är vackert och stötta varandra i det som är svårt.
Du väljer dina tankar. Jag tänker börja nu. Med att rensa i mitt nyhetsflöde och vem du än är, jag älskar dig och dina vackra misstag.

det andra kanske tycker är fel och fult. är kanske det vackraste. den här bilden är precis som vi är och massa kärlek till de!!!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela